Sprogimas

Prezidentas lankysis LAT, susitiks su naująja pirmininke

latPrezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį lankysis Lietuvos Aukščiausiajame Teisme (LAT), kur darbą pradeda naujoji pirmininkė Danguolė Bublienė.

Šalies vadovas susitiks su D. Bubliene, teisėjais ir kitais teismo darbuotojais, BNS sakė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Seimas į LAT pirmininkes G. Nausėdos teikimu D. Bublienę paskyrė kovo viduryje.

Šiame teisme ji dirba nuo 2017 metų. Prieš tapdama teisėja D. Bublienė yra dirbusi advokate, Teisingumo ministerijoje, asistente Mykolo Romerio ir Vilniaus universitetuose.

Ji teisininko kvalifikaciją įgijo Vilniaus universitete, ten pat baigė doktorantūros studijas, yra socialinių mokslų daktarė.

2004 metais D. Bublienė prezidento dekretu apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, taip buvo įvertinti šios teisininkės nuopelnai už paramą Lietuvai siekiant narystės Europos Sąjungoje.

Nuolatinio pirmininko LAT neturėjo nuo 2019 metų liepos, kai iš šių pareigų buvo atleistas Rimvydas Norkus, išvykęs dirbti į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą Liuksemburge.

Šis teismas yra galutinė instancija civilinėms, baudžiamosios ir administracinėms byloms. LAT verdiktai yra neskundžiami.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode